Η Ιστορία της Kombucha
Στην ιστορία της ανθρωπότητας οι ζυμώσεις έχουν διαδραματίσει πολυ σημαντικό ρόλο.
Όπως με τις ζυμώσεις κρασιού και μαγιάς έτσι και η Kombucha ήταν όχημα χορήγησης των θρεπτικών ουσιών του τσαγιού στο σώμα μας, απολαμβάνοντας ενα υγειές πεπτικό σύστημα και οφέλη μακροζωίας του προβιοτικού χαρακτήρα του. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες για το απο πού προήλθε η kombucha. Τα ιστορικά αρχεία αναφέρουν ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε Ανατολική Ευρώπη, Ρωσία, Ιαπωνία και Κίνα για πολλούς αιώνες. Μερικοί αναφέρουν ότι η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση της kombucha προέρχεται από την Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Tsin. Σε αρχαία Κίνα, οι μύκητες θεωρούνταν μαγικοί ιδιότητες, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την αθανασία. Ο ταοϊστής, φιλόσοφος James Roche δηλώνει στο άρθρο του, η Ιστορία και Spread of Kombucha, "πιστεύεται ότι το kombucha ήταν ζυμωμένος μύκητας τσαγιού πριν από την επιστημονική εξερεύνηση στη δεκαετία του 1950 η οποία ανακάλυψε ότι τελικά δεν ήταν ένας ενιαίος οργανισμός αλλά μια συμβιωτική αποικία βακτηρίων και ζύμης με πολύ περίπλοκο και εξελιγμένες μεταβολικές οδούς." Το όνομα πιθανότατα προέρχεται απο τα Ιαπωνικά. Το «Kombu» στα Ιαπωνικά αναφέρεται σε ένα τύπο φυκιών, και το «cha» είναι η λέξη για το τσάι. Η ιστορία λέει πως ότι ένας Κορεάτης ιατρός που ονομαζόταν Kombu αντιμετώπισε τις πεπτικές διαταραχές του Ιαπωνικού Αυτοκράτορα Inyko ,με το ζυμωμένο τσάι. Η θεραπεία ήταν τόσο επιτυχημένη που το ρόφημα που ονομάστηκε «Kombu» και «cha» προς τιμήν του. Μέσω των εκτεταμένων εμπορικών διαδρομών που χρονολογούνται από την εποχή του "Δρόμου του μεταξιού" και την εποχή της ανακάλυψης, τα ζυμωμένα τσάγια έφτασαν στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη, όπου ήταν σεβαστά και απολάμβαναν για τα οφέλη για την υγεία τους. Το πόσιμο ζυμωμένο τσάι έγινε αρκετά δημοφιλές σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Αγγλία έως ότου τα δελτία τροφίμων κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο δημιούργησαν έλλειψη δύο βασικών συστατικών: τσάι και ζάχαρη.
Πολλά διαφορετικά βιβλία και ιστότοποι στο Διαδίκτυο παρουσιάζουν διάφορες ιστορίες για την προέλευση και την ιστορία του kombucha. Μερικές μοιάζουν, άλλες όχι. Η Σαρόν Flynn μοιράζεται στο βιβλίο της Ferment for Good: Ancient Foods for Modern Gut, δεν υπάρχει πραγματικά μια αξιόπιστη πηγή μιλά για την προέλευση του kombucha. Όπως σε όλο ιστορία, οι ιστορίες είναι αρκετά ασαφείς και ήταν για πολύ καιρό. H Flynn λέει, «Φαίνεται να προέρχεται από την Ασία όπου υπάρχει μακρά ιστορία με τσάι. "
H Kombucha είναι το κύριο επίκεντρο αυτού του βιβλίου και αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές σπιτικό ζύμωμα και το προαναφερόμενο κατάστημα που αγόρασε προβιοτικά ποτά. Ο Kombucha κέρδισε σημαντικά προσοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1990 μετά το δημοσίευση του βιβλίου του Gunther Frank Kombucha: Ποτό υγείας και φυσική θεραπεία από την Άπω Ανατολή, τη σωστή προετοιμασία και χρήση. Στο βιβλίο του, ο Φρανκ εξηγεί οι αρχαίες παραδόσεις προσφέρουν οφέλη για την υγεία και τιες κατάλληληλες μεθόδους παρασκευής του kombucha. Περίπου την ίδια εποχή, ξεκίνησαν οι Αμερικανοί που πάσχουν από ασθένειες να καταναλώνουν kombucha για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και τη συνολική ενέργεια. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η μεγαλύτερη εταιρεία kombucha στον κόσμο, άρχισε να παρασκευάζει και εμφιάλωση μιας ποικιλίας kombuchas χρησιμοποιώντας διαφορετικά τσάγια, εγχύσεις και χυμούς φρούτων. Η αναβίωση του kombucha έπληξε ένα νέο ύψος όταν κατάφεραν διαφορετικές ποικιλίες του GT's Kombucha στα ράφια των Whole Foods, το αμερικανικό πολυτελές κατάστημα φυσικών τροφίμων. Ο Kombucha έγινε για άλλη μια φορά κοινό και απόλαυσε εύκολα το ζυμωμένο τσάι, αλλά αυτή τη φορά αγοράστηκε αντί να παρασκευάζεται στο σπίτι όπως είχε ήταν πριν από την κατανομή του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η επιτυχία της GT και εν μέρει τα ευρέως γνωστά οφέλη για την υγεία του kombucha όπως ανέφερε η μητέρα του ιδιοκτήτη ότι καταναλώνει kombucha κατά τη διάρκεια της θεραπείας με καρκίνο. Αυτή η ιστορία είναι ένα ισχυρό μέρος τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ και την προσέγγιση της επιχείρησης. Περισσότερα μπορεί να βρεθείτε στο www.gts.livingfoods.com.Σήμερα, η επιχείρηση kombucha στις Ηνωμένες Πολιτείες παράγει εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Οι παραγωγοί kombucha έχουν πλέον το δικό τους εμπόριο, οργάνωση και ομάδα υπεράσπισης, Kombucha Brewers Διεθνές.