PAYPAL BUTTON

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Aloe Vera Dream with active kombucha tea





Strawberry Chia with active kombucha tea


                                              



Blue Valentine with active kombucha tea



Ginger Drink with active kombucha tea






Deliciοus Kombucha Garden Gnome









Νoname Kombucha Smoothie





Party Punch




Green Lion







ACAI KISS



Apple Love 




Ferment Cooked Coffee



Δευτερεύουσα ζύμωση Kombucha











Μαγιονέζα Kombucha


Αυτό το μάιο είναι φανταστικό. Η γεύση είναι νόστιμη και δεν υπάρχουν χημικά ή συντηρητικά. Ο Mayo που αγοράστηκε στο κατάστημα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.


Μερίδες: 2 φλιτζάνια

Συστατικά

1/4 φλιτζάνι Kombucha - (αρωματισμένο ή απλό)

2 μεγάλα Αυγά - βοσκότοποι

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/2 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι της Κελτικής Θάλασσας

1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Τοποθετήστε το kombucha, τους κρόκους αυγού, τη σκόνη μουστάρδας, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι στο μπολ εργασίας ενός επεξεργαστή τροφίμων και σφυγμό μέχρι να αναμιχθεί.

Με τη λειτουργία του επεξεργαστή τροφίμων, ψεκάστε αργά το ελαιόλαδο μέσω του σωλήνα τροφοδοσίας. Αυτό θα διαρκέσει 4 έως 5 λεπτά. Μην το κάνετε γρηγορότερα, καθώς δεν θα γαλακτωματοποιηθεί εάν το λάδι προστίθεται με γρηγορότερο ρυθμό.

Αφού προστεθεί όλο το λάδι, βεβαιωθείτε ότι χρειάζονται 4 έως 5 λεπτά, το μαγιονέζα θα πρέπει να έχει κρεμώδη σύσταση παρόμοια με εκείνη που αγοράστηκε από το κατάστημα. Θα πυκνώσει περισσότερο αφού το τοποθετήσετε στο ψυγείο για λίγες ώρες.

Σημείωση αποθήκευσης: Αυτή η μαγιονέζα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα σφραγισμένο δοχείο για έως και τρεις μήνες στο ψυγείο.



                      



Κολοκύθα Kefir Smoothie για σκύλους

 

Προειδοποίηση: Μπορεί να οδηγήσει σε χαρούμενο σκυλί! Αυτή η συνταγή έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα πλήρες πρώτο γεύμα για έναν σκύλο 50-60 λιβρών. Μπορείτε να το κόψετε στο μισό ή το τέταρτο για μικρότερα σκυλιά ή να το διπλασιάσετε για μεγαλύτερο. Μπορείτε να το αναμίξετε σε κανονική τροφή για σκύλους ή να το σερβίρετε μόνοι σας για να προσθέσετε τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά στη ζωή του κατοικίδιου ζώου σας! Αυτό το smoothie περιέχει προβιοτικά, πρεβιοτικά, θεραπευτικό οστό ζωμό, αντιφλεγμονώδη κουρκούμη και καταπραϋντική κολοκύθα που προάγει υγιή έντερα σε σκύλους.


Μάθημα: Ποτά Μερίδες: 1 μερίδα

Συστατικά

1 φλιτζάνι Κολοκύθα πουρέ - κονσέρβες ή σπιτικά (100 θερμίδες)

1 1/2 φλιτζάνια ζωμός οστών - (52-100 θερμίδες)

1 / 4-1 / 2 φλιτζάνι Kefir - γάλα (25 θερμίδες για πλήρες γάλα)

1/2 κουταλιά της σούπας Λάδι καρύδας - (60 θερμίδες)

1 σύνολο αυγό - (80 θερμίδες)

1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη - σε σκόνη

1/2 κουταλιά Prebio Plus - προαιρετικό

επιπλέον σπόροι κεφίρ! - προαιρετικό

Οδηγίες

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σας σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρετε αμέσως.

Σημειώσεις

Η προσθήκη αυτού στη ζωή του σκύλου σας μπορεί να προκαλέσει χαλαρά έντερα για μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες, καθώς θα καθαρίσει τα κακά βακτήρια τους. Η κολοκύθα και ο κουρκούμη θα προκαλέσουν επίσης τα κόπρανα να γίνουν πορτοκαλί, οπότε μην πανικοβληθείτε! Το προβιοτικό κουτάβι σας θα το λατρέψει!


20 Δεύτερο αβοκάντο Kombucha Mayo



Αυτό είναι το καλύτερο Mayo !! Το λάδι αβοκάντο κάνει μια τέτοια διαφορά στη γεύση σε σύγκριση με το ελαιόλαδο που μπορεί συχνά να έχει μια ισχυρότερη γεύση. Αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο γευσιγνωτήριο Mayo που είχα ποτέ και χρειάζονται μόνο 20 δευτερόλεπτα. Η μαγιονέζα παράγεται γενικά αργά, αναμειγνύοντας τα αυγά και το λάδι μαζί για πέντε έως επτά λεπτά. Ωστόσο, όλα έχουν αλλάξει με ένα από τα νέα αγαπημένα μου εργαλεία κουζίνας: ένα μπλέντερ βύθισης. Μπορείτε να τα βρείτε σχεδόν οπουδήποτε που πουλάει μίξερ και μπλέντερ. Είναι υπέροχα για σούπες και μπάττερ, αλλά αυτό που κάνουν καλύτερα είναι το γαλακτωματοποιημένο λάδι και τα αυγά - σε περίπου 20 δευτερόλεπτα! Μια σημείωση πριν ξεκινήσετε: Αυτή η συνταγή απαιτεί ωμά αυγά. Τα άτομα με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν πρέπει να το τρώνε αυτό. Για όσους από εσάς επιλέγετε να φτιάξετε το mayo, χρησιμοποιήστε τα πιο φρέσκα αυγά. Η καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε αυγά απευθείας από ένα αγρόκτημα ή έναν αξιόπιστο πωλητή σε μια αγορά αγροτών. Ωστόσο, τα αυγά από κοτόπουλα χωρίς βοσκότοπους, που εκτρέφονται σε βοσκότοπους, που πωλούνται στα περισσότερα παντοπωλεία, είναι επίσης γενικά ασφαλή.


Μερίδες: 32 μερίδες

Εξοπλισμός

Μπλέντερ βύθισης Stick

Βάζο τετάρτου

Συστατικά

¼ φλιτζάνι Kombucha - (αρωματισμένο ή απλό)

2 μεγάλα Αυγά- βοσκότοποι

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι της Κελτικής Θάλασσας

1 φλιτζάνι Λάδι αβοκάντο

Οδηγίες

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο κονσερβοποίησης μεγέθους τετραπλού

Τοποθετήστε το μπλέντερ βύθισης και πιέστε το μέχρι το κάτω μέρος του βάζου. Ανακατέψτε για 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Προσθέστε μερικά δευτερόλεπτα εάν δεν φαίνεται πλήρως αναμεμιγμένο.

Μεταφέρετε το mayo σε ένα δοχείο με καπάκι. Θα συσφίγγει και θα παχύνει στο ψυγείο.



                     







Ψωμί Kombucha



Αυτός είναι ένας μοναδικός τρόπος για να έχετε υπέροχο προβιοτικό ψωμί. Το Kombucha έχει την ισχυρή προβιοτική μαγιά Saccharomyces boulardii. Δεν είναι η μαγιά που προκαλεί λοιμώξεις ή υπερανάπτυξη. Ο S. boulardii ασκεί το αντίθετο αποτέλεσμα, παράγοντας γαλακτικά και άλλα οξέα που είναι γνωστό ότι αναστέλλουν δυνητικά επιβλαβή είδη ζύμης candida. Και δεδομένου ότι αυτή η προβιοτική μαγιά είναι ανθεκτική στη θερμότητα, στην πραγματικότητα θα λάβετε περισσότερα προβιοτικά από ό, τι μπορείτε σε οποιοδήποτε άλλο ψωμί. Η οικογένειά μου χτυπάει αυτό το ψωμί και είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί. Μόνο 5 συστατικά και ζυμώνει στον πάγκο για 5 ώρες και στη συνέχεια το βάζετε στο φούρνο. Έκανα την τελευταία μου παρτίδα με τζίντζερ kombucha και το αγόρι ήταν καλό. Το Kombucha είναι υπέροχο για κρυολογήματα και flus και αυτό το ψωμί είναι μια άνεση για εσάς όταν χρειάζεστε κάτι ζεστό και νόστιμο και καλό για εσάς. Εύχομαι όλοι να δοκιμάσουν αυτό το ψωμί και στη συνέχεια να γοητευτούν. Αυτό το ψωμί είναι υπέροχο με τυρί κεφίρ και το αγαπημένο σας καλλιεργημένο χορτοφάγο ή δοκιμάστε το Kombucha Blueberry Jam.



Μερίδες: 1 καρβέλι

Συστατικά

3 φλιτζάνια Spell Flour ή λευκό αλεύρι - μην χρησιμοποιείτε αλεύρι χωρίς γλουτένη!

1½ κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι της Κελτικής Θάλασσας

2 φλιτζάνια Kombucha - Μου αρέσουν οι ποικιλίες με γεύση φρούτων, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απλό kombucha.

⅓ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας

Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να συνδυαστούν. Μην αναμιγνύετε. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα ή πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τη ζύμη να καθίσει για 5-7 ώρες έως ότου σχηματιστούν φυσαλίδες και ρωγμές στη ζύμη.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 ° F και λιπάνετε ένα ταψί 9 x 5 ιντσών.

Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και ψήστε για 55 λεπτά.

Αφαιρέστε το ψωμί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο τηγάνι για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το ψωμί από το τηγάνι, τοποθετήστε το σε μια ψύξη και σερβίρετε ενώ είναι ακόμα ζεστό.






SCOBY Energy Balls



Αυτός είναι ένας υπέροχος συνδυασμός πρεβιοτικών και προβιοτικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινά αποξηραμένα κεράσια ή αποξηραμένα βατόμουρα ή και τα δύο! Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να τα αναμίξετε για μια γρήγορη απόλαυση! Μην φοβάστε, τα scobys είναι καλά για εσάς!



Μερίδες: 16 μπάλες

Συστατικά

1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης

1/3 φλιτζάνι ξινά αποξηραμένα κεράσια - ή αποξηραμένα βατόμουρα ή χρησιμοποιήστε και τα δύο!

1/2 φλιτζάνι βούτυρο καρυδιού - φυστικοβούτυρο, βούτυρο ανακαρδιοειδών ή βούτυρο αμυγδάλου θα λειτουργήσει υπέροχα!

3 κουταλιές της σούπας Μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού Βανίλια

1/4 φλιτζάνι Scoby Puree

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το πλιγούρι βρώμης, τα κεράσια (και / ή τα βατόμουρα, το βούτυρο με καρύδια, το μέλι, τη βανίλια και τον πουρέ SCOBY.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για μια ώρα για να σφίξετε.

Κουτάλι με μια μικρή κουταλιά μπισκότων ή ένα κουτάλι και τυλίξτε τα σε μπάλες.

Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.





Γλυκό σορμπέ SCOBY

 Εκτύπωση συνταγής

 Συνταγή καρφιτσών

Θα ξεγελάσετε ακόμη και τον εαυτό σας με αυτό! Χρησιμοποιήστε τα επιπλέον SCOBYS και πάγο και έχετε μια δροσερή καλοκαιρινή απόλαυση. Είναι μια μοναδική γεύση και υφή όταν αναμιγνύεται με φρούτα και βότανα. Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε όλα τα SCOBY σας για να φτιάξετε σορμπέ.


Μερίδες: 2 μερίδες

Συστατικά

2/3 φλιτζάνι Scoby Puree

1 φλιτζάνι κατεψυγμένα φρούτα

2/3 φλιτζάνι Kombucha ή Water Kefir

1 πακέτο Monk Fruit - ή 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Οδηγίες

Σπάστε ή κόψτε το SCOBY σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρετε 2/3 φλιτζάνι.

Προσθέστε kombucha ή κεφίρ νερού στο μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, ακολουθούμενο από τα άλλα συστατικά. Συνδυάστε σε μια υψηλή ρύθμιση ή τη λειτουργία σύνθλιψης πάγου.

Μόλις μαλακώσει και αναμειχθεί, μπορείτε να κουτάρετε και να σερβίρετε το σορμπέ σας αμέσως!


SCOBY Applesauce!


Ο Maci έτρωγε μια σπιτική σάλτσα μήλου μια μέρα και σκέφτηκε. . . Θα μπορούσα να βάλω ένα SCOBY σε αυτό. Έτσι, το έκανε! Είναι τάρτα, είναι ασαφές και είναι ωμό! Δεν μπορείτε να πείτε απολύτως ότι παίρνετε μια δέσμη αδιάλυτων ινών στο μήλο σας. Και να θυμάστε, τα μήλα είναι και πρεβιοτικά, οπότε παίρνετε προ- και πρεβιοτικά να αλλάξετε το έντερο σας με θεαματικό τρόπο!


Μερίδες: 2 μερίδες

Συστατικά

¼ φλιτζάνι Scoby Puree

4-6 μήλα - μεσαίο έως μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας Κομπουχα

Οδηγίες

Κόψτε τα μήλα σας σε μικρά κομμάτια.

Προσθέστε τα μήλα σας, τον πουρέ SCOBY και το kombucha σε έναν καθαρό επεξεργαστή τροφίμων.

Παλμός μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.

Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα ή καταναλώστε αμέσως.

Σημειώσεις

Η σάλτσα μήλου ζυμώνει αργά στο ψυγείο και θα γίνει πιο ξινή, οπότε για την πιο φρέσκια γεύση καταναλώνετε αμέσως








SCOBY Σάλτσα σκόρδου


Αυτό είναι γεμάτο με ζυμωμένο σκόρδο και SCOBYs. Αυτός ο επίδεσμος είναι ένας ισχυρός αποτοξινωτής και μια απόλαυση για τα γεύματα! Αυτό είναι ένα ντύσιμο!


Μερίδες: 2 φλιτζάνια

Συστατικά

4-6 Γαρίφαλα σκόρδου που έχουν υποστεί ζύμωση

3 κουταλιές της σούπας φιλτραρισμένο νερό

1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο

⅓ φλιτζάνι Scoby Puree

1 κουταλιά της σούπας Μέλι

1 κουταλιά της σούπας Ζυμωμένη μουστάρδα

½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι της Κελτικής Θάλασσας

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.

Ανακατέψτε με υψηλή ταχύτητα έως ότου όλα είναι κρεμώδη και απαλά

Φυλάσσετε στο ψυγείο ή χρησιμοποιήστε αμέσως!


Σημειώσεις

Σημείωση: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε πουρέ SCOBY αντί ξιδιού σε άλλες συνταγές επιδέσμου που αναμιγνύονται!








Ακατέργαστη ζύμη μπισκότων SCOBY

 Εκτύπωση συνταγής

 Συνταγή καρφιτσών

Αυτή η ωμή ζύμη μπισκότων χωρίς αυγά είναι μια τέτοια απόλαυση! Η οικογένειά σας δεν θα παρατηρήσει καν τους ΣΚΟΠΟΥΣ! Αυτή η συνταγή προορίζεται για εσάς να φάτε απλώς την ωμή ζύμη μπισκότων. Μην το ψήσεις! Θα σκοτώσεις τα βακτήρια και δεν θα μετατραπούν σε μπισκότα!



Μάθημα: Επιδόρπιο, σνακ Μερίδες: 4 φλιτζάνια

Συστατικά

1/4 φλιτζάνι Scoby Puree

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας - ή οποιαδήποτε κοκκώδης ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι της Κελτικής Θάλασσας

1/2 φλιτζάνι Λάδι καρύδας - θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι του γλυκού Βανίλια

1 1/4 φλιτζάνι Φυτρωμένο αλεύρι

3/4 φλιτζάνι Βρώμη

1/2 φλιτζάνι Chips Chips - προαιρετικά

Οδηγίες

Ανακατέψτε μαζί το SCOBY Puree, τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας και τη βανίλια

Προσθέστε αλεύρι και βρώμη. Ανακατέψτε ξανά μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Προσθέστε τσιπ σοκολάτας. Διπλώστε και απολαύστε!

Σημειώσεις

Φυλάσσετε στο ψυγείο. Επίσης υπέροχο σε μπάλες χρησιμοποιώντας μια κουταλιά μπισκότων!



SCOBY Fruity Popsicles


Ένας άλλος ύπουλος τρόπος να προσθέσετε επιπλέον προβιοτικά στη ζωή σας και να χρησιμοποιήσετε αυτό το συνεχώς αυξανόμενο ανάχωμα του Kombucha Scobys. Μην φοβάστε να φάτε τα scobys σας. Είναι κατασκευασμένα από κυτταρίνη ή μακρά σκέλη συνδεδεμένης γλυκόζης, την οποία γνωρίζουμε πιο συχνά ως φυτικές ίνες. Βοηθούν στην απομάκρυνση των αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων των μεταβολικών αποβλήτων που συνήθως εκκρίνονται στη χολή. Δεν έχουν επίσης θερμίδες. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το ιστολόγιο για να βρείτε περισσότερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τα scobys σας.


Μάθημα: Επιδόρπιο, σνακ Μερίδες: 4 σωληνώσεις

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι Scoby Puree

3/4 φλιτζάνι φρούτα - χρησιμοποιήσαμε άγρια ​​βατόμουρα και φράουλες

3 κουταλιές της σούπας Kombucha - οποιαδήποτε γεύση

1-2 κουταλάκια του γλυκού Υγρό Stevia - για γεύση

Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (ένα παραδοσιακό μπλέντερ δεν είναι αρκετά ισχυρό για το SCOBY).

Προσθέστε περισσότερη stevia εάν χρειαστεί.

Ρίξτε σε καλούπια ποπιδίων.

Καταψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες.

Απολαμβάνω!




Καφέ ζάχαρη SCOBY Scrub!

 Εκτύπωση συνταγής

 Συνταγή καρφιτσών

Έχω την ιδέα για αυτό από το βιβλίο "Επανάσταση Kombucha". Έκαναν ένα υπέροχο τρίψιμο αλατιού χρησιμοποιώντας αφυδατωμένα SCOBY για πεντικιούρ. Αυτό το Scrub Brown Sugar SCOBY είναι φτιαγμένο με ένα ακατέργαστο ζωντανό SCOBY και θα ευχαριστήσει τις αισθήσεις και το δέρμα σας!


Μερίδες: 1 φλιτζάνι

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη - (η ζάχαρη καρύδας λειτουργεί επίσης)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο - ή λάδι καρύδας (λιωμένο και ψύχεται ελαφρώς)

1 μικρό αλήθεια

1 φλιτζάνι Βρώμη

1-2 κουταλιές της σούπας Κομπούχα

Οδηγίες

Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας για να συνδυάσετε τα SCOBY σας με το kombucha.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό μπλέντερ υψηλής ταχύτητας ή επεξεργαστή τροφίμων για να αλέσετε το πλιγούρι βρώμης σας για 30-60 δευτερόλεπτα

Προσθέστε το 1/4 φλιτζάνι του αναμεμειγμένου SCOBY, το πλιγούρι βρώμης, το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ και το πολτοποιείτε μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.

Αυτό είναι! Μπορείτε να τρίψετε ολόκληρο το σώμα σας με αυτό και να ξεπλύνετε. Φυλάσσετε στο ψυγείο σας για έως και 1 μήνα.

Σημειώσεις

Το λάδι θα σκληρύνει στο ψυγείο, οπότε ίσως θέλετε να καθαρίσετε το τρίψιμο για λίγα λεπτά και ανακατέψτε πριν χρησιμοποιήσετε 🙂





SCOBY Smoothie!

 

Μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας συνταγές smoothie και να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι πουρέ SCOBY (ή περισσότερα) σε αυτό για μια πιο παχιά, ελαφρώς αίσθηση! Λειτουργεί υπέροχα με smoothies kefir!


Μάθημα: Ποτά, Επιδόρπιο Μερίδες: 1 μερίδα

Συστατικά

1/4 φλιτζάνι Scoby Puree

1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες

1/2 φλιτζάνι Γάλα αμυγδάλου - ή κεφίρ γάλακτος αμυγδάλου!

1/2 φλιτζάνι Κομπούχα

Υγρό Stevia - ή μέλι για γεύση

Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.

Ρίξτε σε ένα ποτήρι και απολαύστε!




SCOBY Ημερομηνίες μπάλες!


Αυτά είναι εκλεπτυσμένα χωρίς ζάχαρη, ευλογημένα με προβιοτικά από το SCOBY σας και ενώνονται με τις θεραπευτικές δυνάμεις του λαδιού καρύδας!


Συστατικά

1/4 φλιτζάνι Λάδι καρύδας

1 / 4-1 / 2 φλιτζάνι Scoby Puree - ανάλογα με το πόσο ξινό θέλετε

7 κουκούλα ημερομηνία - μεταβάλλετε το ποσό, ανάλογα με τη γλυκύτητα που θέλετε

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια - ή πάστα φασολιών βανίλιας!

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι της Κελτικής Θάλασσας

10 ολόκληρα αμύγδαλα - (Για να συμπληρώσετε τις μπάλες ραντεβού σας)

Οδηγίες

Χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατέψτε το πουρέ SCOBY και το λάδι καρύδας.

Προσθέστε τις ημερομηνίες σας, βανίλια, αλάτι, αμύγδαλα και ανακατέψτε ξανά. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε και να ξύσετε το μπολ μερικές φορές για να το αναμίξετε πλήρως.

Μόλις αποκτήσετε τη συνοχή που θέλετε (ομαλή ή χοντρό), κουτάλα με μια μικρή κουταλιά μπισκότων ή ένα κουτάλι πάνω σε ένα πιάτο και προσθέστε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στην κορυφή (για ομορφιά!)

Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο για να σκληρύνει για τουλάχιστον μία ώρα και απολαύστε! Μπορείτε να αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες ή στον καταψύκτη για αρκετές εβδομάδες.






Faux Coffee Kombucha


Αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους δεν πίνουν καφέ. Έχει παρόμοια γεύση με τον καφέ και είναι αρκετά νόστιμο. Αυτό μπορεί να παρασκευάζεται πιο γρήγορα ανάλογα με τη θερμοκρασία στο σπίτι σας.

 

Μάθημα: Ποτά, Πρωινό

Συστατικά


1 φλιτζάνι ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

1 φλιτζάνι Kombucha 

12 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό

½ - 1 φλιτζάνι Τεκίνο

Οδηγίες

Βράστε 12 φλιτζάνια νερό.

Προσθέστε ζάχαρη και διαλύστε.

Προσθέστε το Teeccino σε μια σακούλα τσαγιού, ή χαλαρά, σε νερό και ζάχαρη.

Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε το να ετοιμάσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Όσο περισσότερο παρασκευάζετε, τόσο ισχυρότερη είναι η γεύση.

Σουρώστε το τσάι σας, εάν είναι απαραίτητο, στο δοχείο παρασκευής. Αφήστε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει εντελώς, προσθέστε το υγρό εκκίνησης kombucha και το SCOBY.

Καλύψτε με ένα λεπτό πανί ή μια πετσέτα και λαστιχένια ταινία για να στερεώσετε.

Αφήστε την παρασκευή από 6-14 ημέρες. Τα σπίτια που είναι θερμότερα από 70 βαθμούς θα διαρκέσουν λιγότερο χρόνο από τα πιο δροσερά σπίτια.

Όταν το kombucha σας ταιριάζει, μπορείτε να πιείτε αμέσως ή να το αποθηκεύσετε σε μπουκάλια * στο ψυγείο.

Κρατήστε 1 φλιτζάνι υγρό εκκίνησης για χρήση στην επόμενη παρασκευή σας.





Scoby snacks για τα σκυλάκια!


Όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα επιπλέον Scobys; Προβιοτικές λιχουδιές για το σκυλί σας!


Μάθημα: Σνακ Μερίδες: 12

Συστατικά

2-3 ολόκληρα kombucha scoby

1 βάζο Better Than Bouillon Chicken Base - προαιρετικό

Οδηγίες

Κόψτε τα SCOBY σε ταινίες.

(Αυτό είναι προαιρετικό) Απλώστε λίγο καλύτερη βάση από κοτόπουλο Bouillon σε κάθε λωρίδα. Ίσως ένα 16ο κουταλάκι του γλυκού.

Τοποθετήστε τα στον αφυγραντήρα στους 95 βαθμούς και αφυδατώστε μέχρι να στεγνώσουν.

Μπορεί να αποθηκευτεί για αρκετούς μήνες σε σφραγισμένο δοχείο.





Double Probiotic Broccoli Salad

 Print Recipe

 Pin Recipe

Vitamin K is an essential nutrient that is needed for blood clotting, and it also keeps our bones healthy and strong. Adults need 1 mcg of vitamin K per kilogram of body weight. Just 100g broccoli provides 145mcg of vitamin K, so this nutrient can be easily achieved through diet alone. I love to add dried cranberries to this dish. Make a double batch because it goes really fast and you're gonna want seconds.

 


Course: Side Dish Servings: 6 servings

Ingredients

Dressing

½ cup Kefir

1 tablespoon Kombucha – (flavored or plain)

1 teaspoon onion powder

1 teaspoon garlic powder

½ teaspoon Celtic Sea Salt

1 teaspoon black pepper

½ tablespoon coconut sugar

Salad

4 cups broccoli

⅓ cup raisins

⅓ cup garbanzo beans

Instructions

Dressing

Combine kefir, kombucha, onion powder, garlic powder, salt, pepper, and coconut sugar in a small bowl. Mix till well combined.

Serve immediately.

Salad

Add broccoli, raisins, and garbanzo beans to a large bowl. Pour your dressing over top and stir till well combined.

This tastes best if served immediately.

Notes

I used a flavored kombucha for extra sweetness but plain kombucha works great.




Root Beer Kombucha Float


Δοκιμάστε το Root Beer Kombucha για ένα επιπλέον μπύρα με παγωτό κεφίρ!


Μάθημα:  Μερίδες: 1 quart

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι Τυρί Κεφίρ

2 1/2 φλιτζάνια γάλα

2 Αυγά - βοσκότοποι

2 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ρούμι

1/4 φλιτζάνι Φρούτα μοναχού

4 ουγγιές Root Beer Kombucha - ή οποιαδήποτε γεύση kombucha

Οδηγίες

Τοποθετήστε τα πρώτα πέντε αντικείμενα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό. Ρίξτε αυτό το μείγμα στον καταψύκτη παγωτού σας. Καταψύξτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ρίξτε περίπου 4 ουγγιές Root Beer Kombucha (ή το αγαπημένο σας kombucha) σε ένα ποτήρι. Κορυφαία με κουταλιές παγωτό βανίλια κεφίρ και απολαύστε. Προσέξτε όταν προσθέτετε παγωτό που δεν ξεχειλίζει. Θα είναι αφρώδες και αφρώδες. Τόσο καλά !!





Καφές Kombucha


Ερευνητές στη Γερμανία διαπίστωσαν ότι τα μικρόβια αγαπούν τις μικροσκοπικές ίνες στον καφέ. Αυτές οι διαλυτές ίνες καφέ είναι τροφή για βακτήρια και κάνουν τα ευεργετικά μικρόβια Bacteroides εμπειρία έως και 60% αύξηση στην ανάπτυξη. Οι διαλυτές ίνες, που είναι πρεβιοτικά, κάνουν τόσα πολλά πράγματα. Βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, σας επιτρέπουν να απορροφάτε περισσότερο ασβέστιο, να μετατρέπετε μερικές φυτικές ίνες σε βιταμίνη Α και πολλά άλλα. Αυτή είναι η ίδια συνταγή που θα χρησιμοποιούσατε όταν φτιάχνετε κανονικό kombucha, εκτός εάν χρησιμοποιείτε καφέ αντί για τσάι. Παίρνει εξαιρετικά αφρώδες! Μόλις χρησιμοποιήσετε το scoby σας για καφέ kombucha, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά σε κανονικό τσάι kombucha.


Μερίδες: 3 λίτρα

Συστατικά

1-2 φλιτζάνια βιολογικά αλεσμένα καφέ - ανάλογα με το πόσο δυνατός σας αρέσει ο καφές σας

12 φλιτζάνια Νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη - κανονική ή Sucanat

1 φλιτζάνι Kombucha - και 1 SCOBY

Οδηγίες

Βράστε 3 λίτρα νερό, προσθέστε ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέστε τον αλεσμένο καφέ, είτε σε φακελάκι τσαγιού ή κατευθείαν στο δοχείο σας.

Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε το να ετοιμάσει για 20-30 λεπτά

Στραγγίστε τον καφέ μέσω ενός σουρωτήρι με ένα φίλτρο καφέ στο δοχείο παρασκευής σας μόλις κρυώσει. (Το τέντωμα δεν είναι απαραίτητο εάν έχετε χρησιμοποιήσει μια σακούλα τσαγιού.)

Μόλις κρυώσει το μείγμα καφέ, προσθέστε το kombucha και το SCOBY στο δοχείο παρασκευής.

Καλύψτε το βάζο με λινό ή πετσέτα, ασφαλισμένο με ένα σφιχτό λαστιχάκι.

Αφήστε το βάζο να παραμείνει ανενόχλητο σε θερμοκρασία δωματίου, έξω από το άμεσο ηλιακό φως, για 5 έως 10 ημέρες. Τα θερμότερα σπίτια άνω των 70 βαθμών θα διαρκέσουν περίπου 5 ημέρες.

Μόλις το Coffee Kombucha ταιριάζει στο γούστο σας, ρίξτε το μείγμα σε φιάλες, αφήνοντας λίγο χώρο στο πάνω μέρος κάθε φιάλης.

Σφίξτε τα καπάκια κλειστά και μεταφέρετε τα μπουκάλια στο ψυγείο, διατηρώντας 1 φλιτζάνι του καφέ Kombucha για να φτιάξετε την επόμενη παρτίδα.

Μια σημείωση για τις μελλοντικές παρτίδες: Όταν κάνετε τις διαδοχικές παρτίδες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φλιτζάνι του καφέ Kombucha αντί για το αρχικό kombucha. Αυτό θα του δώσει ακόμα περισσότερο λάκτισμα.

Σημειώσεις

Ελέγξτε το συχνά καθώς αυτό το ποτό παίρνει πραγματικά ανθρακούχο και ακόμη και ζυμώνει στο ψυγείο αφού τελειώσει. Απολαύστε αυτήν την πιο σκοτεινή, απολαυστική έκδοση του Kombucha!

Σημείωση: Αυτό θα κάνει τα SCOBY σας πολύ πιο σκοτεινά καθώς μαζεύουν τη ζάχαρη και παρασκευάζουν και θα χρωματιστούν. Απόλυτα φυσιολογικό, οπότε πρέπει να ανησυχείτε!




Smoothie γιαούρτι Kombucha


Αυτό το smoothie είναι φτιαγμένο με ελληνικό γιαούρτι που είναι τροφή για βακτήρια στο έντερο. Είναι σημαντικό να τρώτε διαφορετικούς τύπους καλλιεργημένων τροφίμων, επειδή έχουν διαφορετικά στελέχη βακτηρίων σε αυτά που ενισχύουν τα βακτήρια που ζουν μέσα σας.

 


Μάθημα: Ποτά, Πρωινό Μερίδες: 2 μερίδες

Συστατικά

1 μπανάνα

1 φλιτζάνι ανανάς

3 χούφτες σπανάκι - φρέσκο, πλυμένο

1 φλιτζάνι Ελληνικό γιαούρτι - μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας από το κατάστημά μου!

6 ουγγιές Kombucha - οποιαδήποτε γεύση

2 κουταλάκια του γλυκού Λάδι καρύδας

1 φλιτζάνι πάγος

Οδηγίες

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Σερβίρετε αμέσως




Σταφύλι Kombucha Granita

 Εκτύπωση συνταγής

 Συνταγή καρφιτσών

Τα σταφύλια είναι γεμάτα βιταμίνη C, κάλιο και ακόμη και ασβέστιο. Τα σταφύλια έχουν ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που ονομάζονται φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή είναι μια διαφορετική ομάδα φυτοθρεπτικών συστατικών (φυτικά χημικά) που βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα φρούτα και λαχανικά. Όπως και άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά, τα φλαβονοειδή είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδη και ανοσοποιητικά οφέλη. Τα σταφύλια είναι υπέροχα για εσάς !! Θα λατρέψετε αυτή τη δροσερή απόλαυση το καλοκαίρι. Καθώς μπαίνετε στο τάρτα Kombucha παίρνετε μια έκρηξη γλυκιάς γεύσης από τα σταφύλια. Ναι είναι καλό !!


Μάθημα: Ποτά, Επιδόρπιο


Συστατικά

1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια

Μπουκάλι 16 ουγκιών Σταφύλι Kombucha

Οδηγίες

Τοποθετήστε ένα τσαμπί κόκκινα σταφύλια σε τηγάνι 8Χ8.

Ρίξτε το σταφύλι kombucha πάνω από τα σταφύλια.

Τοποθετήστε στον καταψύκτη για περίπου 20 λεπτά, θα πρέπει να αρχίσει να παγώνει. Μην φύγετε και μην ξεχάσετε, διαφορετικά θα έχετε ένα συμπαγές πάγο.

Σπάστε το με ένα πιρούνι και αφήστε τον στον καταψύκτη.

Κάντε το ξανά σε 15 έως 30 λεπτά.

Κρατήστε το μέχρι να έχετε ένα τηγάνι παγωμένο Kombucha.

Τοποθετήστε σε ένα ποτήρι και απολαύστε!




Εκχύλισμα μπύρας ρίζας


Θα προσθέσετε 2 ουγγιές αυτού του εκχυλίσματος μπύρας ρίζας σε 14 ουγκιές κανονικού kombucha. Τότε θα το αφήσετε δεύτερο ζύμωμα.

Μάθημα: Ποτά Μερίδες: 2 λίτρα

Συστατικά

1 1/3 φλιτζάνι σταφίδες

3/4 φλιτζάνι Νερό - βρασμό

1/2 γαλόνι Νερό

1/2 ουγγιά αποξηραμένος φλοιός σασάφρας - * βλ. σημείωση

3 3/4 φλιτζάνια Sucanat - μπορείτε να αντικαταστήσετε την κανονική ζάχαρη

Οδηγίες

Τοποθετήστε τις σταφίδες σε ένα μπολ. Ρίξτε ¾ φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από τις σταφίδες και αφήστε το στην άκρη. (Τους αφήνετε να βυθίζονται ενώ κάνετε το υπόλοιπο απόσπασμα.)

Τοποθετήστε μισό γαλόνι νερού σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Τοποθετήστε το φλοιό ρίζας sassafras σε φακελάκια τσαγιού ή στενά υφασμάτινο πανί και δέστε με μαγείρεμα. Προσθέστε το στο μισό γαλόνι νερού. Μπορείτε να το προσθέσετε χαλαρά στην κατσαρόλα, αλλά στη συνέχεια πρέπει να το τεντώσετε αρκετές φορές μέσω ενός φίλτρου λεπτού πλέγματος.

Καθώς το νερό θερμαίνεται, ανακατέψτε αργά τη ζάχαρη. Μην τα απορρίπτετε ταυτόχρονα.

Σιγοβράστηκε για 40 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφαιρέστε τις σασάφρες.

Σουρώνουμε το νερό σταφίδας στο δοχείο παρασκευής.

Αφήστε να καθίσει για 30 λεπτά.

Όταν κρυώσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εκχύλισμά σας, αποθηκεύοντας επιπλέον στο ψυγείο για να το ξαναχρησιμοποιήσετε. Προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε εντός 2 μηνών.

Σημειώσεις

* Υπάρχουν προειδοποιήσεις για το φλοιό sassafras που προκάλεσαν πολλές διαμάχες και το 1960, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ απαγόρευσε το sassafras ως πιθανό καρκινογόνο. Οι αρουραίοι εργαστηρίου τρέφονταν τεράστιες ποσότητες sassafras και προκάλεσαν το FDA να χαρακτηρίσει αυτό το προϊόν ως μη ασφαλές, αλλά σε μικρές ποσότητες έχει στην πραγματικότητα προστατευτικές ιδιότητες και ανακαλύφθηκε ότι μόνο το λάδι που καταναλώθηκε σε μεγάλες ποσότητες ήταν επικίνδυνο. Οι νεότερες μέθοδοι βρήκαν έναν τρόπο να αφαιρέσετε τα λάδια από τις σασάφρες.



Root Beer Kombucha

 Εκτύπωση συνταγής

 Συνταγή καρφιτσών

Αυτή είναι μια υπέροχη πιο υγιεινή αντικατάσταση για την κανονική μπύρα ρίζας. Αυτό μπορεί να μοιάζει με πολύ ζάχαρη, αλλά είναι εκχύλισμα και χρησιμοποιείτε μόνο μια μικρή ποσότητα που θα τρώει η μαγιά και τα βακτήρια για να μετατραπούν σε co2. Θυμηθείτε ότι η ζάχαρη είναι για να φάνε τα μικρόβια και όχι για εσάς. Έτσι έχετε τη γεύση της μπύρας ρίζας χωρίς τόνους ζάχαρης. Κάντε κλικ στις λέξεις, " Root Beer Extract " για να βρείτε τη συνταγή εκχυλίσματος.


Μερίδες: 7 φιάλες

Συστατικά

3 λίτρα Κομπούχα

14 ουγγιές Εκχύλισμα μπύρας ρίζας

Υλικά

7 Μπουκάλι 16 ουγκιών - * Δείτε τη σημείωση παρακάτω

Οδηγίες

Ρίξτε 14 ουγκιές Kombucha σε κάθε μπουκάλι 16 ουγγιών.

Μπορείτε να στραγγίξετε το kombucha μέσω φίλτρου καφέ και θα σας βοηθήσει να μην σχηματίσετε άλλο μωρό kombucha πάνω από το μπουκάλι σας, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Προσθέστε 2 ουγγιές εκχύλισμα μπύρας ρίζας στο μπουκάλι σας και κλείστε το σφιγκτήρα.

Αφήστε λίγο χώρο στο μπουκάλι αλλά όχι πολύ. Χρησιμοποιώ μια κλίμακα για να μετρήσω την ποσότητα χυμού που έβαλα.

Επισημάνετε τα μπουκάλια σας, ώστε να γνωρίζετε πότε ξεκίνησε το δεύτερο ζύμωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο εκχύλισμα ή λιγότερη προσαρμογή ανάλογα με τη γεύση που σας αρέσει.

Αφήστε το kombucha να καθίσει σε σκοτεινό μέρος για 1 έως 3 εβδομάδες. Ελέγξτε μετά από κάθε εβδομάδα για να δείτε αν το Kombucha είναι αρκετά αφρώδες. Εάν δεν το αφήσετε να ζυμώσει περισσότερο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα μπουκάλια σας στο ψυγείο για να το απολαύσετε. Να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε μπουκάλια. Όσο πιο ζεστό είναι στο σπίτι σας τόσο πιο γρήγορα ζυμώνει.

Σημειώσεις

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μπουκάλια που προορίζονται για παρασκευή. Εάν χρησιμοποιείτε γυάλινες φιάλες πρέπει να προσέχετε γιατί μπορεί να υπάρχουν ελαττώματα στο γυαλί ή η μαγιά μπορεί να τρελαθεί και να ανατινάξει το γυάλινο μπουκάλι σας!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιές φιάλες συνέργειας, αλλά το αγαπημένο μου είναι να πιέζετε τα μπουκάλια της Grolsch. Μπορείτε επίσης να βρείτε μπουκάλια στα καταστήματα ζυθοποιίας στο σπίτι. Τα καπάκια σφιγκτήρα είναι ασφαλέστερα και είναι παχύ γυαλί για παρασκευή.